ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΟΦΥΛΛΑ

Υλικά
  • ½ κιλό μπακαλιάρο (παστό)
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
  • 10 κουνουπιδόφυλλα
  • 2 κρεμμύδια μέτρια
  • Δυόσμο
  • Πιπέρι
  • Λίγο λάδι
Εκτέλεση

Ζεματίζουμε ελαφρά τα κουνουπιδόφυλλα (αφού έχουμε αφαιρέσει το κοτσάνι του στη μέση που είναι σκληρό).
Στο ίδιο νερό ζεματίζουμε περίπου για 3 λεπτά το μπακαλιάρο. Τον στραγγίζουμε και τον κόβουμε πολύ ψιλά κομματάκια.
Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε το μπακαλιάρο, το ρύζι, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το πιπέρι, λίγο λάδι και τα ζυμώνουμε να ενωθούν όλα τα υλικά. Κατόπιν βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση σε κάθε κομμάτι κουνουπιδόφυλλο (αφού έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια τα φύλλα) και τυλίγουμε κάθε ντολμαδάκι σε τριγωνάκι όπως το τυροπιτάκι και το σφίγγουμε στην χούφτα μας να φύγουν τα υγρά.
Στο κάτω μέρος της κατσαρόλας στρώνουμε λίγα φύλλα και τοποθετούμε τα ντολμαδάκια. Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και σκεπάζουμε με ένα πιάτο. Τα βράζουμε περίπου 30-40 λεπτά.
Τα αυγοκόβουμε με λεμόνι. Αμέσως μετά τοποθετούμε στην κατσαρόλα σε κρύο νερό για λίγο και κατόπιν τα ρίχνουμε στη πιατέλα.