ΜΠΛΟΥΓΟΥΡΙ ΜΑΝΙΑΤΙΚΟ

Υλικά
  • Ένα κιλό μπλουγούρι (σιτάρι κοφτό σε μύλο, μηχάνημα να αλέθεις το σιτάρι με το χέρι)
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 6-7 κιλά νερό να κάψει. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το μπλουγούρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να μη σβολιάσει.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι, το βράζουμε πολύ καλά για μια ώρα και ανακατεύουμε συνέχεια για να μη κολλήσει. Όταν πήξει όποιος θέλει προσθέτει λίγο φρέσκο γάλα. Στη συνέχεια το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για να σφίξει.
Το βάζουμε σε ταψί και το κόβουμε κομματάκια. Αν θέλουμε προσθέτουμε κανέλλα.