ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΑΦΡΑΤΑ

Υλικά
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 αυγά
  • 3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 κούπες τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κούπα ελαιόλαδο Μεσσηνίας, εκλεκτής ποιότητας
  • 1 κούπα κρασί, κόκκινο ξηρό Μεσσηνίας
  • 1 κούπα γάλα εβαπορέ
  • ½ κούπα χλιαρό νερό
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 2 κουτ. γλυκού δυόσμο
  • 2 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
  • 1 κουτ. γλυκού αρωματική ρίγανη Ταϋγέτου
  • 300 γραμμ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε μακρόστενα κομματάκια, στη μέση του μπιφτεκιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά πολύ καλά. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί με ½ κούπα εκλεκτής ποιότητας Ελαιόλαδο Μεσσηνίας και ½ κούπα κόκκινο κρασί Μεσσηνίας.
Εάν θέλουμε, (προαιρετικά), όταν πλάθουμε τα μπιφτέκια μπορούμε στη μέση της ζύμης να βάλουμε ένα κομμάτι κεφαλογραβιέρα με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Τα ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 45΄, μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές ( ή στη σχάρα). Σερβίρονται ζεστά με ψιλοκομμένο μαϊντανό.