ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΣΙΛΑΔΙΑ

Υλικά
  • 1 κιλό ξερό μπακαλιάρο
  • 1½ κρεμμύδια ξερά
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κούπες χυμό φρέσκιας ντομάτας
  • 1 κούπα σταφίδα μαύρη
  • Πιπέρι
  • 4 φύλλα δάφνη
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • ½ κούπα ξύδι βαλσάμικο Καλαμάτας
Εκτέλεση

Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο 24 ώρες σε άφθονο νερό που το αλλάζουμε 2-3 φορές. Το κόβουμε σε μερίδες.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες. Τα αφήνουμε να μαραθούν μαζί με τα σκόρδα.
Προσθέτουμε το λάδι και την ντομάτα και τη δάφνη δυναμώνοντας λίγο την φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Τηγανίζουμε εν τω μεταξύ τα αλευρωμένα κομμάτια του μπακαλιάρου μέχρι να ξανθύνουν. Προσθέτουμε τα τηγανισμένα κομμάτια στην κατσαρόλα με την σάλτσα και πάνω τους σκορπάμε την σταφίδα. Τέλος προσθέτουμε το πιπέρι και το ξύδι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για πολύ λίγο.