ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Υλικά
  • Μπακαλιάρος παστός ξαρμυρισμένος, κομμένος σε κομματάκια
  • Λάδι
  • Αλεύρι
  • Τομάτες ώριμες κόκκινες
  • Σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση

Βάζουμε τον παστό μπακαλιάρο στο νερό να ξαρμυρίσει. Αλλάζουμε συχνά το νερό και τον αφήνουμε τουλάχιστον 24 ώρες.
Αφαιρούμε τη πέτσα ή καθαρίζουμε τα λέπια, κόβουμε σε κομμάτια και αφήνουμε στο τρυπητό για λίγο να στραγγίσει. Βάζουμε στη φωτιά το τηγάνι με λάδι. Αλευρώνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα τηγανίζουμε καλά. Σε άλλο τηγάνι βαθύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα με λίγο λάδι, τομάτα τριμμένη, σκορδάκι, αλάτι λίγο, πιπέρι. Σερβίρουμε το μπακαλιάρο στο πιάτο και περιχύνουμε με τη σάλτσα ή τη βάζουνε στο πλάι.