ΜΟΥΣΤΟΚΥΔΩΝΟ

Υλικά
  • 1 κιλό πετιμέζι
  • 1 κιλό κυδώνι
  • 1 φ.τ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • Λίγη ζάχαρη εάν το πετιμέζι δεν είναι πολύ γλυκό
Εκτέλεση

Βράζουμε τα κυδώνια ολόκληρα με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε τη φλούδα τους, τα εσωτερικά σκληρά μέρη και τα περνούμε από μηχανή του πουρέ ή μπλέντερ ή μίξερ για να πολτοποιηθούν.
Βράζουμε το πολτό με το πετιμέζι και τη ζάχαρη μέχρι να πήξει. Στο τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
Αφού κρυώσει φυλάσσουμε σε γυάλινα βάζα.