ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

Υλικά
  • 4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ½ κουταλάκι γλυκού σόδα
  • 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα
  • ¾ κουταλάκια γλυκού γαρίφαλο
  • ½ κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά σούπας κακάο
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα πετιμέζι
  • 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • ½ κούπα σταφίδες μαύρες
Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη κοσκινίζεται το αλεύρι. Χτυπάμε σε μίξερ όλα τα υγρά υλικά και μετά προσθέτουμε τα στέρεα υλικά και τα μυρωδικά και τέλος το αλεύρι (εκτός από τις σταφίδες). Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη.
Ρίχνουμε και ανακατεύουμε μέσα σε αυτή και τις σταφίδες. Χωρίζουμε την ζύμη σε 30 κομμάτια.
Πλάθουμε με αυτά χοντρά κορδόνια και τα κλείνουμε σε στρογγυλό σχήμα. Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί φούρνου στρωμένο επάνω σε λαμαρίνα.
Ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά.