ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ

Υλικά
  • 8 κούπες μούστο
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (8 κουταλιές της σούπας μεγάλες) κοσκινισμένο
  • 1 ½ κούπα καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κούπα καρύδια ψιλοαλεσμένα σκόνη
  • 1 κουταλιά κανέλα σκόνη
Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα φαρδιά ρίχνω το μούστο και το αλεύρι και σε μέτρια φωτιά βράζω μέχρι να δέσει και να πάρει αρκετές βράσεις ανακατεύοντας συνεχώς και καλά να μην έχει το αλεύρι σβολάκια και να μην κολλήσει στη κατσαρόλα.
Ο καλύτερος τρόπος για να μην μείνουν σβολάκια είναι, πρίν βάλω στη φωτιά τη κατσαρόλα να χτυπήσω στο μίξερ τα υλικά, με το σύρμα που δέρνω τα αυγά. Κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω τα χοντροκομμένα καρύδια. Σερβίρω σε μπολάκια τα οποία τα έχω πασπαλίσει με κανέλα και καρύδι σκόνη. Πασπαλίζω και την επάνω πλευρά με κανέλα και καρύδι και αφήνω να κρυώσει. Ο μούστος να είναι καθαρισμένος με στάχτη και να έχει βράσει 20 ’ για να γλυκάνει.