ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Υλικά
  • 2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 2 κούπες τσαγιού αλεύρι
  • 2 κούπες τσαγιού μήλα σε μικρά κομματάκια
  • 1 κουταλάκι τσαγιού κανέλα
  • 1 κουταλάκι τσαγιού γαρύφαλλο
  • 1 κουταλάκι τσαγιού μπείκιν-πάουντερ
  • 1 κουταλάκι τσαγιού σόδα
  • 1 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κούπα τσαγιού σταφίδες μαύρες και ξανθές
  • 1 κούπα καρύδι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση

Χτυπάμε μαζί τους κρόκους, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι.
Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και τα ρίχνουμε μέσα στα άλλα υλικά. Τα ανακατεύουμε καλά έως ότου το μίγμα καλυφτεί με την μαρέγκα.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ταψί διαμέτρου 30 εκατοστών και αδειάζουμε μέσα το χυμό.
Ψήνουμε την πίτα σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο επί μια περίπου ώρα. Επειδή μπορεί να ψηθεί και πιο γρήγορα, δοκιμάζουμε με μυτερό μαχαίρι κι αν βγει καθαρό είναι έτοιμη.