ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ

Υλικά
  • 1 κιλό μήλα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι βούτυρο
  • 3-4 γαρύφαλλα – φλούδα κανέλλας
  • ½ κιλό αλεύρι
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο νερό
Εκτέλεση

Βάζουμε στη κατσαρόλα καθαρισμένα τα μήλα σε φέτες, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το βούτυρο, τα μπαχαρικά, λίγο νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Με το αλεύρι, αλάτι, λίγο βούτυρο – λάδι κάνουμε τη ζύμη. Ανοίγουμε φύλλα μέχρι ένα πιατάκι του τσαγιού. Στρώνουμε το ένα τοποθετούμε τα μήλα μετά το δεύτερο και τα βάζουμε στο ταψί με λαδόκολλα και στη συνέχεια σε φούρνο μέτριο. Τα γαρνίρουμε με σοκολάτα, καρύδια, άχνη.