ΜΕΛΑΧΡΙΝΟ

Υλικά
  • 100γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. νερό
  • 300 γρ. πετιμέζι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας σόδα
  • ½ κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • ¼ κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
  • 400 γρ. αλεύρι
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο, το νερό, το πετιμέζι και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά. Στο χυμό λεμονιού ανακατεύετε τη σόδα και τη ρίχνετε μέσα στο μίγμα. Κοσκινίζετε το αλεύρι και τα μυρωδικά (κανέλα, γαρίφαλο) και ανακατεύετε στο μίγμα. Αλευρώνετε και βουτυρώνετε ένα ταψάκι, αδειάζετε το μίγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για μια ώρα. Ξεφορμάρετε όταν είναι χλιαρό και σερβίρετε πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.