ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ ΚΟΚΟΡΑΣ

Υλικά
  • 500 γρ. χωριάτικος κόκορας (ή κοτόπουλο)
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 100 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 4-5 ώριμες ντομάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • Λίγη κανέλλα, αλάτι, φρέσκο πιπέρι
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Αρχικά ετοιμάζουμε το κρέας. Το πλένουμε καλά και το κόβουμε σε κομματάκια και το τσιγαρίζουμε σε σιγανή φωτιά, με λίγο ελαιόλαδο και το κρεμμυδάκι. Μόλις ροδίσει, το σβήνουμε με κονιάκ και του βάζουμε φωτιά με έναν αναπτήρα(φλαμπέ). Περιμένουμε να σβήσει και αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε τις μισές ντομάτες σε κομματάκια, και τις άλλες μισές τις περνάμε από το τρίφτη, και τις ρίχνουμε όλες στην κατσαρόλα. Έπειτα, βάζουμε το balsamico, τις μισές σταφίδες, λίγη κανέλα και τα σκεπάζουμε σε σιγανή φωτιά, για 20 λεπτά περίπου.
Σερβίρεται με χοντρά μακαρόνια πασπαλισμένα με μυτζήθρα.