ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙΑ

Υλικά
  • 1 κιλό σπανάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι μικρό μαϊντανό
  • 1 ματσάκι μικρό άνηθο
  • 1 ματσάκι μικρό καυκαλίθρες
  • 1 ματσάκι μικρό λάπατα
  • 1 ματσάκι μικρό αγγουρίτσα
  • 1 ματσάκι μικρό σέσκουλα
  • 1 ματσάκι μικρό σφελίτσι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 καρότα μέτρια
  • 400 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ
Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα μαυρομάτικα. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν με νερό, να μη βράσουν πολύ, να κρατάνε λίγο, τα αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε 100 γρ. ελαιόλαδο Μεσσηνίας. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα ψιλοκομμένα, τις μυρωδιές όλες και τα καρότα κομμένα μικρά μπαστουνάκια.
Όταν σοτάρουμε καλά τις μυρωδιές ρίχνουμε και το σπανάκι χονδροκομμένο. Μόλις μαλακώσει λίγο, προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο με λίγο νερό.
Τέλος προσθέτουμε και τα φασόλια μέσα, μια πρέζα αλάτι, λίγο πιπέρι και ένα ποτήρι κρασιού νερό. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν έως ότου πιούν το ζουμάκι τους.