ΜΑΡΟΥΛΟΣΑΛΑΤΑ

Υλικά
  • 3 μαρούλια τρυφερά, μόνο τις καρδιές
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια
  • Άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αρωματικό ξύδι Μεσσηνίας εξαιρετικής ποιότητας ή χυμό λεμονιού
  • ½ φλιτζάνι Μανιάτικο ελαιόλαδο εκλεκτής ποιότητας
  • Αλάτι (από τις φυσικές αλυκές της Τραχήλας)
  • ½ κούπα κάσιους (ξηρούς καρπούς, προαιρετικά)
  • Ρόκα (προαιρετικά)
  • Ρόδι (στην εποχή του, προαιρετικά)
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε πολύ καλά και ψιλοκόβουμε τα μαρούλια. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και τον άνηθο.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε σαλατιέρα. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και εξαιρετικής ποιότητας ξύδι Μεσσηνίας ή χυμό λεμονιού, χτυπημένα μαζί. Προσθέτουμε αν θέλουμε, τα κάσιους και το ρόδι.
Γαρνίρουμε τη σαλάτα με Μανιάτικες νοστιμότατες ελιές.