ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ – ΜΗΛΟ

Υλικά
  • 500 γρ. γερά μήλα
  • 1 ½ ζάχαρη
  • 1 λεμόνι και το ξύσμα του
  • 1 κιλό νερό
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κομματάκια μέσα σε μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τα βράζουμε με μια φλιτζάνα νερό πιέζοντας με κουτάλα να λιώσουν. Πλένουμε τα πέταλα των τριαντάφυλλων σε κρύο νερό αφαιρούμε το υποκίτρινο μίσχο τα βάζουμε να βράσουν. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό. Όταν βράσουν παίρνουμε τα μισά, τα κόβουμε στο μπλέντερ τα προσθέτουμε στα μήλα, μαζί με τη ζάχαρη βράζουμε τη μαρμελάδα να δέσει. Όταν είναι έτοιμη λιώνουμε το ξινό σε λίγο σιρόπι το προσθέτουμε στη μαρμελάδα να πάρει κόκκινο χρώμα.