ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

Υλικά
  • 5 φλιτζάνια ροδοπέταλα από κόκκινα τριαντάφυλλα
  • 2 ½ φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • Χυμό 1 λεμονιού
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
Εκτέλεση

Αφαιρούμε το λευκό τμήμα από την βάση του κάθε ροδοπέταλου, πλένουμε τα ροδοπέταλα με κρύο νερό, στην συνέχεια βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα τα ροδοπέταλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσουν τα σουρώνουμε με τούλι και ρίχνουμε πάνω τους τον χυμό λεμονιού, Στο νερό που βράσαμε τα ροδοπέταλα ρίχνουμε την ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να γίνει σιρόπι, έπειτα προσθέτουμε και τα πέταλα και τα βράζουμε όλα μαζί για 15-20 λεπτά.
Σε 12 ώρες τα βράζουμε πάλι μέχρι να μαλακώσουν τα πέταλα και να γίνουν διάφανα.