ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ

Υλικά
  • 1 κιλό σύκα
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • χυμός 1 λεμονιού
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 5-6 καρφάκια γαρίφαλλο
  • κονιάκ
Εκτέλεση

Πλένουμε τα σύκα. Καθαρίζουμε το κοτσάνι, τα ανοίγουμε στη μέση και τα τοποθετούμε εναλλάξ στρώσεις με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε 12 ώρες στο ψυγείο. Προσθέτουμε τη κανέλα και τα γαρύφαλλα και δένουμε τη μαρμελάδα χωρίς νερό (μόνο με τα υγρά που έχουν αφήσει τα σύκα). Όταν δέσει κατά πως τη θέλουμε, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Πριν κρυώσει τη σερβίρουμε στα βάζα και όταν κρυώσει καλύπτουμε την επιφάνεια με κονιάκ και κλείνουμε ερμητικά.