ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟ-ΛΕΜΟΝΙ

Υλικά
  • 1 κιλό λεμόνια
  • 1 κιλό φλούδες “τις μαζεύουμε στην κατάψυξη”
  • 1 ½ κιλό μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 1 κιλό νερό
  • 1 ποτηράκι κονιάκ (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Κόβουμε τα λεμόνια και τις φλούδες σε λεπτές φέτες (αφού τα πλύνουμε καλά) αφαιρώντας τους σπόρους και τις άκρες, συγκεντρώνοντας και το χυμό τους. Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μήλα, βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι που να γίνει η μαρμελάδα πυκνή και ζελατινώδης. Στο τέλος προσθέτουμε αν επιθυμούμε να αρωματίσουμε την μαρμελάδα το κονιάκ ή οποιοδήποτε άλλο λικέρ.