ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Υλικά
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • ½ κιλό πατάτες πουρέ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 25 γρ. μαγιά διαλυόμενη σε 1 π.ν. χλιαρό νερό
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Μέλι
  • Καρύδι ψιλό κοπανισμένο
  • Κανέλα
  • Νερό (χλιαρό) όσο χρειαστεί για πηχτό χυλό
Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε το πουρέ πατάτας, το αλάτι και το διάλυμα μαγιάς. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι, αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο-λίγο νερό μέχρι να πετύχουμε ένα πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Κάθε φορά πριν ρίξουμε το λουκουμά στο λάδι, βυθίζουμε το κουτάλι ή τη κουταλίτσα σε ένα ποτήρι νερό.
Βάζουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και κατόπιν περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με καρύδι-κανέλα.