ΛΑΧΑΝΑ* ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΕΧΟΡΔΕΣ

Υλικά
  • Χόρτα άγρια βουνού διάφορα (κυρίως μαλακά)
  • ½ κιλό μαυρομάτικα φασόλια
  • Ένα μάτσο λέχορδες (άγριο σκόρδο)
  • Ένα ποτήρι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση

Βράζουμε καλά ξεχωριστά τα φασόλια και τα χόρτα. Βάζουμε στη κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε τις λεχόρδες με τα φασόλια. Αφού μαραθούν οι λέχορδες προσθέτουμε τα χόρτα που τα έχουμε ψιλοκόψει και λίγο νερό. Ανακατεύουμε προσθέτοντας το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε α σιγοβράσει έως ότου πιεί τα πολλά ζουμιά. Όταν σερβίρουμε στο πιάτο ρίχνουμε ελαιόλαδο.

* Άγρια χόρτα