ΛΑΛΑΓΓΙΑ ΙΙ

Υλικά
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι του νερού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (240γρ.)
  • 1 κομματάκι μαγιά νωπή, 25 γρ.
  • 1 κουταλάκι γλυκού σπόρια μάραθου
  • 1 κουταλάκι του καφέ σουσάμι με φλούδα
  • Χλιαρό νερό όσο μας χρειαστεί
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση

Ρίχνουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το σουσάμι και το μαραθόσπορο σε λεκάνη. Ενώνουμε καλά τα υλικά τρίβοντας τα με τα χέρια . Ανοίγουμε λάκκο στη μέση και ρίχνουμε την μαγιά αφού την έχουμε λιώσει με λίγο χλιαρό νερό. Συνεχίζουμε να ρίχνουμε χλιαρό νερό, όσο πάρει σιγά-σιγά. Ζυμώνουμε καλά.
Η ζύμη πρέπει να γίνει μαλακιά, να μπορεί να πλάθεται. Σκεπάζουμε και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει περίπου μια ώρα.
Χωρίζουμε την ζύμη σε μερικά μικρά κομματάκια και τα πλάθουμε σε κορδόνια μήκους 40 περίπου εκατοστών και πάχος 1 εκατοστό ή 1 ½. Μετά διπλώνουμε τα κορδόνια σε διάφορα σχήματα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο στο τηγάνι, ως τη μέση, Αφήνουμε να κάψει και τηγανίζουμε τα λαλάγγια. Αφήνουμε να ροδίσουν από τη μία πλευρά και μετά τα γυρίζουμε και από την άλλη. Τα λαλάγγια είναι έτοιμα.
Μετά το τηγάνισμα τοποθετούμε τα λαλάγγια σε ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με μπόλικο απορροφητικό χαρτί για να ρουφήξει το περιττό λάδι.