ΛΑΓΟΤΟ – ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΚΟΥΝΕΛΙ

Εκτέλεση

Παίρνουμε το κουνέλι και το τεμαχίζουμε σε μερίδες. Αφού το πλύνουμε και το αφήσουμε να στραγγίζει στο τρυπητό, το περνάμε με λεμόνι, το πιπερώνουμε και το αλατίζουμε. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, το αφήνουμε να ζεσταθεί και ρίχνουμε τις μερίδες από το κουνέλι.
Όταν ροδίσουν όλες οι μερίδες τις βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο που έχει μείνει στο τηγάνι.

Προσθέτουμε:

  • 3 γαρύφαλλα
  • Αλάτι
  • 5-6 πουρίθρες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα περασμένα στο Multi
  • 3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρια ολόκληρα
  • 2-3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας φρέσκο (κομμένες ντομάτες στο Multi)
  • Νερό

Το αφήνουμε να βράσει προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί.
Όταν δούμε ότι έγινε και εφόσον η κατσαρόλα έχει αρκετό ζωμό, σκεπάζει δηλαδή τις μερίδες μας, ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας φέτα τριμμένη έχοντας από πριν φροντίσει να μην είναι αλμυρή, Την αφήνουμε να βράσει με το υπόλοιπο φαγητό για 4-5 λεπτά. Κατόπιν παίρνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά φροντίζοντας να έχει αρκετό ζωμό το φαγητό και προσθέτουμε τριμμένη φρυγανιά, τόση όση χρειάζεται για να δούμε τι ζωμό να πήζει και να γίνεται παχύρευστος. Συνήθως 3-4 κουταλιές της σούπας αρκούν. (Προσοχή όταν προσθέτουμε την φρυγανιά η κατσαρόλα να μην είναι στη φωτιά).
Ανακατεύουμε για λίγο και το φαγητό είναι έτοιμο.