ΛΑΓΟΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ

Υλικά
  • ¼ του νερού
  • Ξύδι από κρασί
  • 2 κούπες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κούπες τοματάκι ψιλοκομμένο
  • 3 φύλλα δάφνη
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • ¼ του γλυκού ζάχαρη
  • Λίγο αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, γαρίφαλα
  • Μια γλυκιά πιπεριά
  • Κομμένη φέτα
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 50-100 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 150 γρ. καρύδι ψίχα τριμμένο
Εκτέλεση

Πλένουμε τον λαγό με ξίδι αφού τον τεμαχίσουμε και τον βάλουμε στην μαρινάτα μαζί με τα μυρωδικά με αλάτι, ξίδι, 1 χυμό πορτοκάλι και 1 χυμό λεμόνι. Τον αφήνουμε στην μαρινάτα όσο περισσότερο τόσο καλύτερα.
Ακολούθως τον τηγανίζουμε να ροδίσει, τον τοποθετούμε στην κατσαρόλα και στο λάδι που τηγανίσαμε τον λαγό και την πιπεριά ρίχνουμε την ντομάτα και την μαρινάτα και τα μυρωδικά και μπαχαρικά αφήνουμε να πάρει κόχλο η σάλτσα και τη ρίχνουμε στο λαγό, αφήνουμε να πάρει κόχλο και σκεπάζουμε επάνω το καρύδι το τυρί τριμμένο και το κουκουνάρι, περιστρέφουμε την κατσαρόλα να ενσωματωθούν, αφήνουμε να βράσουν μαζί σκεπασμένη 5 λεπτά και έτοιμος.