ΚΟΥΤΑΛΗΘΡΕΣ

Υλικά
  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι σκληρό
  • 2 ½ κούπες νερό
  • ¼ κουτ. γλ. αλάτι
  • Άφθονο μεσσηνιακό λάδι για το τηγάνισμα
  • Μέλι, πετιμέζι ή ζάχαρη
Εκτέλεση

Σε ένα πήλινο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι που να πετύχουμε έναν ρευστό χυλό. Όταν κάψει το λάδι βρέχω το κουτάλι μου σε νερό, παίρνω μια κουταλιά από τον χυλό και την ρίχνω στο καυτό λάδι.
Επαναλαμβάνω μέχρι που να τελειώσει ο χυλός.

Σερβίρονται με μέλι ή με πετιμέζι ή με ζάχαρη κατά προτίμηση, ζεστές ή κρύες.