ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΛΑΔΙ

Υλικά
  • 3 ποτήρια νερού λάδι
  • 1 ποτήρι κρασιού ζάχαρη
  • ½ ποτήρι κρασιού ούζο
  • ½ ποτήρι κρασιού λεμόνι
  • 1 ποτήρι κρασιού αλυσίβα
  • 1 ½ κιλό αλεύρι περίπου
  • Αμύγδαλα καθαρισμένα και καβουρντισμένα περίπου 1 φλιτζάνι τσαγιού
  • Αλυσίβα
Τι είναι η αλυσίβα

Ανακατεύουμε 5-6 κουταλιές στάχτη κοσκινισμένη με ένα ποτήρι ζεστό νερό. Αφήνουμε να κατασταλάξει και μετά παίρνουμε την αλυσίβα.

Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι με το λεμόνι μέχρι να ασπρίσει να γίνει σαν κρέμα (πριν το μίξερ τα χτυπούσαν σε γυάλινα μπουκάλια). Ρίχνουμε το ούζο, την αλυσίβα, και την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ζυμώνουμε καλά και έπειτα ρίχνουμε τα αμύγδαλα.
Ανοίγουμε τη ζύμη ένα χοντρό φύλλο περίπου 1 ½ πόντο και κόβουμε με ένα ποτήρι, μισοφέγγαρα ή στρογγυλούς κουραμπιέδες.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν περίπου 15-20 λεπτά. Μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο τους ραντίζουμε με ούζο. Τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους ζαχαρώνουμε.