ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΠΑΜΑΣ (ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ)

Υλικά
  • 2 κιλά κουνουπίδι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • ½ κιλό λάδι
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ τομάτας
  • Μαϊντανός
  • 2 λεμόνια
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κανελο-γαρύφαλλα
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το κουνουπίδι από τα φύλλα, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, το πλένουμε πολύ καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει. Το αλατίζουμε ελαφρά, το ραντίζουμε με λεμόνι και πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι. Σε τηγάνι, βάζουμε λάδι και τηγανίζουμε το κουνουπίδι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αφού τηγανιστεί, στο λάδι προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο να ξανθίσουν, ρίχνουμε τη τομάτα λιωμένη, τα κανελο-γαρύφαλλα και αφήνουμε να πάρουν βράση. Τοποθετούμε σε φαρδιά κατσαρόλα το κουνουπίδι σε σειρές και προσθέτουμε τη σάλτσα. Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε το κουνουπίδι να βράσει καλά. Εάν χρειασθεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Το φαγητό είναι πιο νόστιμο όταν μείνει με το λάδι του.