ΚΟΥΝΕΛΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΜΕ ΚΛΗΜΑΤΟΦΥΛΛΑ

Υλικά
  • 1 κουνέλι
  • 6 κληματόφυλλα
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
  • 1 ποτήρι νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Υλικά για τη γέμιση
  • Το συκώτι από το κουνέλι ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ρύζι
  • 1 πιπεριά μικρή ψιλοκομμένη
  • 1 ξινόμηλο καθαρισμένο κομμένο σε κύβους ή 1 κουταλιά σταφίδες ξανθές
  • 2 κουταλιές καρύδι χοντροκομμένο
  • 2 κουταλιές ελιές πράσινες ή μαύρες χωρίς το κουκούτσι κομμένες μισές
  • 1 κουταλιά δεντρολίβανο τριμμένο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού τσίπουρο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση

Βάζουμε το κουνέλι σε μαρινάδα περίπου 2 ώρες (1 ποτηράκι κρασί, 1 φύλλο δάφνης, 1 ματσάκι θυμάρι, πιπέρι ακοπάνιστο, 2 σκελίδες σκόρδο).
Βάζουμε σε τηγάνι βαθύ το λάδι για τη γέμιση να ζεσταθεί, σοτάρουμε το συκώτι, ρίχνουμε το κρεμμύδι να ξανθύνει, τη πιπεριά, το ρύζι, τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι, στο τέλος το νερό, αλάτι – πιπέρι και το μαϊντανό.
Βγάζουμε το κουνέλι από τη μαρινάδα, το αλατοπιπερώνουμε και τα γεμίζουμε με τη γέμιση. Το κλείνουμε, στερεώνοντας με οδοντογλυφίδες, το τυλίγουμε με τα φύλλα και τα στερεώνουμε τυλίγοντας με τη κλωστή. Το βάζουμε σε ταψί, ρίχνοντας το λάδι, το νερό, αλάτι – πιπέρι.
Το ψήνουμε σε 200ο C, για 1½ ώρα.