ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Υλικά
  • 1 μέτριο κοτόπουλο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 φλ. ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
  • 3-4 τομάτες ώριμες
  • Γαρύφαλλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι
  • Νερό
  • 1 αυγό
  • 2 λεμόνια
Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το κόβουμε σε κομμάτια, το βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσουν τα υγρά του, το αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε στο τηγάνι λάδι να κάψει και τηγανίζουμε το κοτόπουλο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα τηγανισμένα κομμάτια του κοτόπουλου, το λάδι από το τηγάνι ή άλλο λάδι, το κρεμμύδι τριμμένο και τσιγαρίζουμε λίγο να μαραθεί το κρεμμύδι. Τρίβουμε τις τομάτες και τις ρίχνουμε στη κατσαρόλα, το γαρύφαλλο και 4-5 φλιτζάνια ζεστό νερό. Όταν βράσει το κοτόπουλο, το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και σουρώνουμε το ζωμό. Μετράμε το ζωμό να υπάρχει αναλογία 1 ρύζι, 3 νερό περίπου, ρίχνουμε το ρύζι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά αφού προσθέσουμε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι. Όταν βράσει και το ρύζι, παίρνουμε τον υπόλοιπο ζωμό, συνήθως αρκετά λίγο και φτιάχνουμε αυγολέμονο. Γίνεται ένα πιλάφι σχετικά πηχτό. Σερβίρετε ζεστό.