ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΑ

Υλικά
  • Τέσσερις μερίδες στήθος κοτόπουλο, το μαρινάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε για δυο με τρις ώρες
  • Αλάτι, ελάχιστο γιατί θα προσθέσουμε και σόγια
  • Άσπρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κόλιαντρο σε σκόνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ
  • 1 κουταλάκι ρίγανη Ταϋγέτου
  • 16 σύκα ξερά που τα έχουμε μαλακώσει λίγο σε νερό και τα έχουμε στραγγίσει
  • 8-10 ψιλοκομμένες φλούδες πορτοκάλι
Υλικά για τη σάλτσα
  • 1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
  • ½ ποτήρι του νερού κονιάκ
  • 2 κουταλιές σούπας σόγια σος
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
Εκτέλεση

Σοτάρουμε προσεκτικά το στήθος και προσθέτουμε τα σύκα και τις φλοίδες πορτοκαλιού. Όταν έχουν ενωθεί όλες οι θεϊκές μυρωδιές…, προσθέτουμε τη σάλτσα και αφήνουμε να σιγοβράσει, αφού παρακολουθώντας το, του προσθέσουμε λίγο χλιαρό νερό, αν χρειαστεί. Και αν χρειαστεί βέβαια, δένουμε τη σάλτσα με λίγο κορν φλάουερ.