ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ

Υλικά
  • 500 γρ. κοτόπουλο (στήθος)
  • 300 γρ. σταφύλια πράσινα
  • 1 ποτήρι γεμάτο κρασί λευκό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Θυμάρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για το κοτόπουλο
Εκτέλεση

Ξαρμυρίζουμε τον βακαλάο 24 ώρες σε άφθονο νερό που το αλλάζουμε 2-3 φορές. Το κόβουμε σε μερίδες.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες. Τα αφήνουμε να μαραθούν μαζί με τα σκόρδα.
Προσθέτουμε το λάδι και την ντομάτα και τη δάφνη δυναμώνοντας λίγο την φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Τηγανίζουμε εν τω μεταξύ τα αλευρωμένα κομμάτια του βακαλάου μέχρι να ξανθύνουν. Προσθέτουμε τα τηγανισμένα κομμάτια στην κατσαρόλα με την σάλτσα και πάνω τους σκορπάμε την σταφίδα. Τέλος προσθέτουμε το πιπέρι και το ξύδι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για πολύ λίγο.