ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ

Υλικά
  • 2 λεπτά φιλέτα κοτόπουλο
  • 1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο Μεσσηνίας, εκλεκτής ποιότητας
  • Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ½ φλιτζάνι κονιάκ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα αλοιφή
  • 1 φλιτζάνι σουσάμι
Μαρινάτα

Βάζουμε σε μπόλ ο κοτόπουλο, το αλείφουμε με τη μουστάρδα, με το λάδι, το αλατίζουμε, το πιπερώνουμε, προσθέτουμε το κονιάκ και το αφήνουμε καλυμμένο για μια-δυο ώρες τουλάχιστον να μαριναριστεί. Μπορούμε να το ετοιμάσουμε από τη προηγούμενη και να το αφήσουμε στο ψυγείο.

Εκτέλεση

Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λάδι και το ζεσταίνουμε ελαφρά. Πασπαλίζουμε και γυρίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλο μέσα στο σουσάμι και τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά. Επειδή το σουσάμι καίγεται εύκολα, θα πρέπει να προσέχουμε το τηγάνι να μην έχει κάψει και η φωτιά να μην είναι πολύ δυνατή, αλλιώς θα καούν χωρίς να ψηθούν…
Κατά το ψήσιμο αλείφουμε τα φιλέτα κοτόπουλο με ελαιόλαδο και κονιάκ από τη μαρινάτα και ψιλορίχνουμε λίγο αλατάκι για να μη πετάγεται το σουσάμι. Μπορούμε να τα ψήσουμε και στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κοτόπουλο με φιλέτο γαλοπούλας…