ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά (για 6 άτομα)
  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 10 ελιές
  • 300 γρ. μανιτάρια μικρά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Λίγο πιπέρι
  • Μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Νερό
  • Λίγη ρίγανη
Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο, μετά προσθέτουμε τις ελιές και τα μανιτάρια για να τσιγαριστούν και αυτά. Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγα λεπτά και μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες και αφού προσθέσουμε το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη τα τσιγαρίζουμε. Σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε το νερό και βράζουμε μισή ώρα περίπου.