ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Υλικά
  • 1 ½ κιλό γλυκοκολόκυθο
  • 3 φλιτζάνια καρύδι
  • 2 φλιτζάνια λάδι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουταλιά σούπας γαρύφαλλο
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλλα
  • 1 κουταλιά σούπας σουσάμι
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • 300 γρ. φύλλο κρούστας
Υλικά για το σιρόπι
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι

Βράζουμε όλα τα υλικά για 10 λεπτά.

Εκτέλεση

Καθαρίζω και κόβω κομματάκια την κολοκύθα. Τη βράζω να μαλακώσει και την στραγγίζω, Σε μια κατσαρόλα καίω το λάδι και τσιγαρίζω το κολοκύθι ανακατεύοντας ώσπου να πιεί όλα τα υγρά του (½ ώρα περίπου). Αφήνω να κρυώσει και προσθέτω το σουσάμι καβουρντισμένο και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω καλά, στρώνω τα μισά φύλλα λαδωμένα σε ταψί, αδειάζω τη γέμιση και τη σκεπάζω με τα υπόλοιπα φύλλα. Αλείφω από πάνω με λάδι, χαράζω μπακλαβωτά και ψήνω στους 180°© για μισή ώρα. Στο τέλος ρίχνω το σιρόπι.