ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΙΙ

Υλικά για τη γέμιση
  • 500 γρ. κίτρινη κολοκύθα
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα (προαιρετικά)
  • ½ κούπα μάραθος
  • ½ κούπα δυόσμος
  • ½ κούπα μαύρη σταφίδα Καλαμών
  • ½ κούπα καρύδι χονδροκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • ½ κούπα ρύζι
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Υλικά για 10 φύλλα
  • ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • ½ φλιτζάνι νερό ζεστό
  • Αλάτι
Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα και προσθέτουμε το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και το ζεστό νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε ένα ζυμάρι ελαστικό και το αφήνουμε για μισή ώρα.
Τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη του κρεμμυδιού, την αλατίζουμε και στη συνέχεια την αφήνουμε για μισή ώρα σε τρυπητό σκεύος να στραγγίξει.
Ανοίγουμε το φύλλο και το απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί. Στύβουμε την κολοκύθα, την απλώνουμε πάνω στο φύλλο, προσθέτουμε όλα τα υλικά με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Καλύπτουμε με φύλλο το επάνω μέρος, το λαδώνουμε και το χαράζουμε.
Ψήνουμε στους 180° μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Σερβίρεται ζεστή, όχι καυτή.