ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ Ι

Υλικά
  • ½ κιλό περίπου κολοκύθι κίτρινο (γλυκοκολόκυθο)
  • Δυόσμο
  • Κρεμμύδι ξερό
  • Λίγη φλούδα από πορτοκάλι ψιλοκομμένη
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • (Μάραθο προαιρετικά)
Εκτέλεση

Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί αφού έχω τρίψει και στύψει καλά το κολοκύθι και το αφήνω σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν ακόμη.

Υλικά για το φύλλο
  • ½ κιλό αλεύρι
  • ½ ποτήρι κρασιού λάδι
  • Λίγο τσίπουρο ή κρασί
  • Χλιαρό νερό
  • (1 πιατελάκι του καφέ ζάχαρη και λίγη κανέλλα)
Εκτέλεση

Τρίβω το αλεύρι με το λάδι σε μια λεκάνη. Ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνω μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη, Την αφήνω να ξεκουραστεί περίπου ένα τέταρτο. Χωρίζω τη ζύμη σε δύο μέρη.
Ανοίγω ένα κομμάτι σε φύλλο και το στρώνω σε λαδωμένο ταψί. Βάζω τη γέμιση με το κολοκύθι και την πατάω καλά με το χέρι.
(Πασπαλίζω με ζάχαρη και κανέλλα). Στρώνω το άλλο φύλλο από πάνω ρίχνω λίγο λάδι και το χαράζω.
Την ψήνω για περίπου τρία τέταρτα μέχρι να ψηθεί το φύλλο.