ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΟΡΦΑΔΕΣ ΤΑΥΓΕΤΟΥ (ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ)

Υλικά
  • 1 κιλό κορφάδες (φύλλα κολοκυθιάς)
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 10 κλωναράκια σέλινο
  • 4 μέτρια κολοκυθάκια (προτιμητέο στρογγυλά)
  • 6 μεγάλες ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο Καλαμάτας
  • 1 κουταλιά σούπας αλάτι χοντρό
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις κορφάδες (τις πιάνουμε από το κοτσάνι και τραβάμε προς το φύλλο αφαιρώντας έτσι ίνες) και τις πλένουμε καλά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε κυδωνάτα.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες ή τα αφήνουμε και ολόκληρα.
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από το σέλινο και πλένουμε τα φύλλα καλά.
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε στα τέσσερα.
Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και τις τρίβουμε στο τρίφτη.
Βάζουμε όλα τα λαχανικά μέσα σε μια κατσαρόλα μετρίου μεγέθους και προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι, χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό.
Βράζουμε τι μείγμα σε μέτρια φωτιά με το ζωμό που βγάζουν τα ίδια τα λαχανικά ωσότου μπορούμε να τρυπήσουμε με το πιρούνι (περίπου ½-3/4 της ώρας).
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία και σερβίρουμε τις κορφάδες σε μια ωραία πιατέλα.