ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΤΣΙΚ-ΤΣΙΚ

Υλικά
  • 2-3 κολοκυθάκια μέτρια
  • 4 τομάτες ώριμες
  • Τυρί φέτα (100 γρ.)
  • 2 αυγά
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πατάτα μέτρια
  • Λίγο παστό ή ζαμπόν
  • Λίγο αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι (1/4 του ποτηριού). Κόβουμε σε μικρούς κύβους τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και τα ρίχνουμε στο τηγάνι να μαραθούν. Τρίβουμε τη τομάτα και τη ρίχνουμε και αυτή στο τηγάνι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη πιπεριά κομμένη κύβους. Προς το τέλος, το παστό σε κύβους, το τυρί σε κομματάκια ,αλάτι, πιπέρι, και τα αυγά χτυπημένα.

Το φαγητό μπορεί να γίνει και χωρίς πατάτα και παστό. Μπορούμε όμως να προσθέσουμε και λίγη μελιτζάνα ή και μπάμιες κομματάκια. Αυτό παλιά ήταν συνηθισμένο, μιας και χρησιμοποιούσαν στη μαγειρική ότι έκοβαν από το κήπο τους που συνήθως ήταν σε μικρές ποσότητες.