ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Υλικά

3½ φ.τ. αλεύρι
1½ φ.τ. ζάχαρη
¾ φ.τ. λάδι
1½ φ.τ. πορτοκαλιού
4 αυγά
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κοφτό σόδα
2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη να ασπρίσει. Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα, τα ασπράδια μαρέγκα. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε στο λάδι. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι εναλλάξ με τη μαρέγκα, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ελαφρά. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ¾ της ώρας.