ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ

Υλικά
  • 5 αυγά
  • 1 φλιτζάνι παρθένο Ελαιόλαδο Μεσσηνίας, εκλεκτής ποιότητας
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι
  • 3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1 φακελάκι μπέϊκιν – πάουντερ
  • 6 μήλα (Διαλέξτε μήλα άγουρα, για να μη λιώσουν στο ψήσιμο)
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα αφράτα, γευστικά καρύδια Ταϋγέτου
Εκτέλεση

Καθαρίζουνε και κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια και για να μη μαυρίσουν τα ρίχνουμε μέσα σε νερό με λίγο λεμόνι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με την μπέϊκιν – πάουντερ.
Ανακατεύουμε τα καρύδια με 2 κουταλιές κανέλα.
Χτυπάμε στο μίξερ το ελαιόλαδο καλά να ασπρίσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Έχουμε στο μεταξύ, χτυπήσει τα ασπράδια να γίνουν σφικτή μαρέγκα ρίχνοντας κατά το χτύπημα 2-3 σταγόνες λεμόνι. Προσθέτουμε στο μίγμα λίγο – λίγο το αλεύρι, τα καρύδια με τη κανέλα και τα χτυπάμε καλά.
Στραγγίζουμε τα μήλα, τα σκουπίζουμε καλά και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
Κλείνουνε το μίξερ και προσθέτουμε τα μήλα και τη μαρέγκα και τα ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινο κουτάλι.

Συμβουλή για τη μαρέγκα

Τη μαρέγκα τη βάζουμε τελευταία στα γλυκά για να γίνονται αφράτα και την ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινο κουτάλι ή με τη σπάτουλα του γλυκού.
Έχουμε βουτυρώσει καλά τη φόρμα μας και την έχουμε πασπαλίσει με τριμμένη φρυγανιά. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 180ο C.
Η μηλόπιτα σερβίρετε ζεστή και κρύα. Για πιο γλυκιά γεύση και πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνειά της, πριν τη σερβίρουμε, με άχνη, κανέλα και ψιλοκομμένα καρύδια.