ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΕΛΙ

Υλικά
  • 200 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 3 κουτ. γλυκού κοφτές μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. μέλι Ταϋγέτου
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλλα
  • 1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
  • Βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
Εκτέλεση

Χτυπάτε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Ρίχνετε τα αυγά ένα-ένα. Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπείκιν πάουντερ, την κανέλλα και το γαρύφαλλο. Αναμιγνύετε τα καλά με το μέλι, που θα χλιάνετε, για να ρευστοποιηθεί. Προσθέτετε λίγο-λίγο το γάλα και ανακατεύετε καλά για να γίνει μια μάζα λεία. Βουτυρώνετε μια φόρμα κέικ, ρίχνετε μέσα στη ζύμη και ψήνετε στο φούρνο στους 170°© για περίπου μια ώρα.