ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ

Υλικά
  • 1 κιλό κατσικάκι, πλυμένο και κομμένο σε μερίδες
  • ¾ ποτηριού νερού Ελαιόλαδο
  • 3 μαρούλια καθαρισμένα, πλυμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια 2-3 εκατοστών (χρησιμοποιούμε τα τρυφερά φύλλα)
  • 1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Χυμό 2 λεμονιών
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή κόρν φλάουρ
Εκτέλεση

Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανάβουμε την εστία. Μόλις κάψει, ρίχνουμε τις μερίδες το κρέας που τις έχουμε αλατοπιπερώσει. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά να σοκαριστούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μαρούλια. Μόλις μαραθούν χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 ώρα. Τα μαρούλια θα βγάλουν τα υγρά τους αλλά θα χρειαστεί να προσθέσουμε νερό τόσο, όσο να μισοσκεπάσει το κρέας και τα λαχανικά.
Μόλις περάσει η ώρα και έχουν βράσει, προσθέτουμε, αν χρειάζεται λίγο νερό, για να φτιάξουμε τη σάλτσα.
Αυγοκόβουμε ρίχνοντας και το κόρν φλάουρ. Αφήνουμε πολύ λίγο στη φωτιά να δέσει η σάλτσα και κατεβάζουμε τη κατσαρόλα.