ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Υλικά
  • ½ κούπα ελαιόλαδο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  • 1 ½ κιλό κατσίκι (μπροστινό μέρος-χεράκι)
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 μάτσο άνηθο
  • 1 μάτσο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση

Κόβουμε σε μερίδες το κρέας. Το πλένουμε, το στραγγίζουμε και το αλατίζουμε.
Σ’ ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Αφού έχουν κοκκινίσει τα κομμάτια του κρέατος ρίχνουμε και τα ντοματάκια, το πιπέρι και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να βράσει. Μετά με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το κρέας και το βάζουμε σε μια γάστρα να περιμένει.
Μέσα στο ζουμί του τηγανιού ρίχνουμε το χονδροκομμένο σπανάκι, τον άνηθο και τον μαϊντανό μέχρι να μαραθούν.
Όλο το περιεχόμενο του τηγανιού το ρίχνουμε στη γάστρα μαζί με το κρέας, το σκεπάζουμε και ψήνουμε το φαγητό στους 200°C για μία ώρα περίπου, μέχρι να μελώσει η σάλτσα.