ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Υλικά
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα
  • 5 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας μπείκιν-πάουντερ
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • Ξύσμα λεμονιού
Υλικά για το σιρόπι
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 1 λεμόνι
Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπείκιν-πάουντερ, τα αυγά ένα-ένα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το γάλα, ανακατεύουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε την καρυδόψιχα, το ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και πασπαλισμένο με αλεύρι για 45 λεπτά σε σιγανό φούρνο. Όταν κρυώσει ρίχνουμε το σιρόπι.

Σιρόπι

Βράζουμε για 10 λεπτά περίπου τη ζάχαρη με το νερό, την φλούδα και τον χυμό λεμονιού και την κανέλα.