ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΙΙ

Υλικά
  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 3-4 κρεμμύδια
  • Μισό πακέτο ρύζι
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 3 ντομάτες
  • Πιπέρι και αλάτι
Εκτέλεση

Πλένουμε τα καλαμαράκια, αφαιρούμε το κόκαλο και κόβουμε τα πόδια σε μικρά κομματάκια. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα βάζουμε με το μισό λάδι να καβουρντιστούν. Όταν πάρουν σκούρο χρώμα προσθέτουμε τα κομμένα ποδαράκια των καλαμαριών και τα ανακατεύουμε συνεχώς για να πάρουν χρώμα ψημένου καλαμαριού. Ρίχνουμε το ρύζι, τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε την ντομάτα με λίγο νερό. Όταν το ρύζι πιεί τα υγρά, το κατεβάζουμε. Όταν κρυώσει γεμίζουμε τα καλαμάρια και αφού τα κλείσουμε τα βάζουμε στο ταψί. Ρίχνουμε λάδι και λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουνε μέχρι να ψηθούν.