ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ Ι

Υλικά
  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 400 γρ. ρύζι
  • 2-3 κρεμμύδια
  • Δυόσμο, αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
  • 2-3 ώριμες ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια αφαιρώντας το κόκαλο και το μελάνι, τα πλένουμε πολύ καλά. Σοτάρουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τα κρεμμύδια, προσθέτοντας τις ντομάτες, το δυόσμο, το μαϊντανό, 2 ποτήρια νερό και τα βράζουμε, στην συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 15 λεπτά.
Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με το μείγμα και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι, τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 35 λεπτά, προσθέτοντας λίγο χυμό ντομάτας.