ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΙΚ 1,2,3,4 ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Υλικά
  • 1 κούπα λάδι (220 γρ)
  • 2 κούπες μαύρη ζάχαρη ή 1 κούπα ζάχαρη και ½ κούπα χαρουπόμελο
  • 3 κούπες χαρουπάλευρο ή σκληρό αλεύρι
  • 4 αυγά ολόκληρα και 1 κούπα σούπας μπεικιν πάουντερ
  • 2 τριμμένα καρότα
  • 2 πορτοκάλια και χυμό 2 πορτοκαλιών και το ξύσμα τους
  • 1 κούπα σταφίδες μαύρες αλευρωμένες
  • 2 κουτ. σούπας τριμμένη κανέλα
  • 2 κουταλιές γαρύφαλλο
  • 1 κούπα καρύδια τριμμένα ελαφρώς
  • 2 μπανάνες σε μακρόστενες φέτες κομμένες
  • Λίγο βούτυρο για σοτάρισμα (1 κουτ. σούπας)
  • Λίγο κονιάκ ή ούζο 1 σφηνάκι
  • 10 καρύδια για διακόσμηση
Εκτέλεση

Χτυπάω το λάδι με τη ζάχαρη ή το χαρουπόμελο να λιώσει καλά σε ένα μίγμα.
Προσθέτω το αλεύρι και το μπεικιν πάουντερ ανακατεμένα μαζί.
Ρίχνω το χυμό 2 πορτοκαλιών και το ξύσμα τους.
Τα καρώτα ξυσμένα καλά, κανέλλα, γαρύφαλλο, καρύδια και τις σταφίδες αφού πρώτα τις αλευρώσω.
Προσθέτω τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα ολόκληρα.
Ρίχνω σε βουτυρωμένο ταψί, φόρμα ψήνω για 40’ στους 200ο C.
Όταν βγει γαρνίρω ως εξής:
Σε τηγάνι λιώνω το βούτυρο και προσθέτω τις μπανάνες σε φέτες και τα πορτοκάλια σε φέτες στρογγυλές και ποτό σφηνάκι. Βράζω να λιώσουν και περιχύνω στο κέικ εναλλάξ ροδέλες μπανάνας – πορτοκαλιού σαν γλάσο, προσθέτω καρύδια.