ΕΛΙΟΠΙΤΑ

Υλικά
  • 1 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Κούπα μαύρες ελιές
  • 4 κούπες αλεύρι
  • 2 κούπες χλιαρό νερό
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ξερό
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις ψιλοκόβουμε.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και το δυόσμο και αφήνουμε για λίγο. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το νερό και το μπέικον, προσθέτουμε το λάδι και στη συνέχεια το μίγμα με τις ελιές. Ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει ομοιόμορφη ζύμη.
Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί, απλώνουμε τη ζύμη και ψήνουμε την ελιόπιτα για 50 λεπτά στους 180°C. Αφού ψηθεί, την πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί σφέλα και σερβίρουμε.