ΔΙΠΛΕΣ

Υλικά
  • 5-6 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι
  • 8 αυγά
  • Χυμό 2-3 πορτοκαλιών
  • Λίγο αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια κοπανισμένα
  • Λάδι για το τηγάνισμα
Υλικά για το σιρόπι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
Εκτέλεση

Βάζουμε το σιμιγδάλι σε λεκάνη και ρίχνουμε τα αυγά, το χυμό των πορτοκαλιών, το αλάτι και την σόδα, τα ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη σφικτή που θα μπορεί να ανοίγεται εύκολα σε φύλλο, το ραντίζουμε με λίγο νερό και πλάθουμε ξανά. Στην συνέχεια κόβουμε την μπάλα από ζυμάρι σε μικρότερες μπάλες και τις ανοίγουμε σε φύλλα με την βοήθεια πλάστη, τα φύλλα τα κόβουμε σε λωρίδες, έχουμε βάλει το λάδι να κάψει και αρχίζουμε να τηγανίζουμε κάθε ροδίνα φύλλου σε αυτό, με την βοήθεια πιρουνιών τυλίγουμε κάθε λωρίδα και την αποσύρουμε από την φωτιά όταν έχει αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα, τις δίπλες τις τοποθετούμε σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν το λάδι. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 6-8 λεπτά, στην συνέχεια βουτάμε κάθε δίπλα χωριστά στο σιρόπι, τις τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με το καρύδι.