ΓΛΥΚΟΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

Υλικά
  • 1 κιλό γλυκοκολόκυθο χωρίς την φλούδα του, τριμμένο στον τρίφτη και στραγγισμένο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
  • 4 κουταλιές μέλι
  • 4 κουταλιές ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι παξιμάδι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι καρύδια χονδροκοπανισμένα
  • ½ φλιτζάνι σουσάμι
  • 2-3 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο κορωναίϊκο
  • Αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση

Τρίβουμε το γλυκοκολόκυθο το βάζουμε στο τρυπητήρι που στραγγίζουμε τα μακαρόνια, ρίχνουμε λίγο αλάτι και το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του.
Βάζουμε τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Αυτό είναι το μείγμα μας για την πίτα.
Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι και στρώνουμε το ένα φύλλο ούτως ώστε να δεχθεί και να συμπερικλείσει το μείγμα μας.
Απλώνουμε το μείγμα επάνω στο φύλλο.
Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο για να σκεπάσει το μείγμα και με ένα πιρούνι κλείνουμε τις άκρες των δύο φύλλων προσεκτικά.
Χαράζουμε σε τεμάχια με ένα μαχαίρι το επάνω μέρος του φύλλου, το αλείφουμε με λίγο λάδι και το πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 1 ώρα.