ΓΛΥΚΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

Υλικά
  • 700 γρ. φραγκόσυκα (καθαρό βάρος) κομμένα σε ροδέλες
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. νερό
  • Χυμός 1 λεμονιού
Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τα φραγκόσυκα και σιγοβράζουμε για μια ώρα περίπου έως ότου «δέσει» το γλυκό και δημιουργηθεί ένα παχύρευστο σιρόπι. Μόλις κρυώσει το γλυκό, το βάζουμε σε βάζο.